Nieuws

Radboudumc Nijmegen wil betere zorg voor mensen met Parkinson

De zorg voor Parkinsonpatiënten wereldwijd moet beter, vinden ParkinsonNet en het Radboudumc. Daarom zetten zij een zogenoemde proeftuin 'Zorg van de Toekomst' op in Nijmegen. In de zorgtuin komen 'innovatieve zorgproducten', gericht op een betere zorg voor mensen met Parkinson. © Nutrition Facts YouTube
NIJMEGEN - De zorg voor Parkinsonpatiënten wereldwijd moet beter, vinden ParkinsonNet en het Radboudumc. Daarom zetten zij een zogenoemde proeftuin 'Zorg van de Toekomst' op in Nijmegen. In de zorgtuin komen 'innovatieve zorgproducten', gericht op een betere zorg voor mensen met Parkinson.
Zorg van de Toekomst krijgt hiervoor 600.000 euro subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project wordt in samenwerking met regionale partners uitgevoerd. 
ParkinsonNet is een landelijk netwerk van meer dan 3000 zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling en begeleiding van Parkinsonpatiënten. In de proeftuin in de Waalstad worden straks zorgproducten, zoals hulpmiddelen maar ook op het gebied van technologie, samen met patiënten en eindgebruikers in de praktijk getest.