Nieuws

Twitter-ophef na 'stemadvies'-tweet in Nijmegen: 'Komen? Zelf weten'

Flyermateriaal van GeenPeil
'U bent welkom maar als u thuisblijft vind ik het ook goed', dat twitterde Michiel van de Loo woensdagochtend. Hij zat tot woensdagavond laat op het stembureau in de Wolfskuil in Nijmegen, waar mensen hun mening mogen geven over het associatieverdrag met de Oekraïne. En zijn tweet ligt misschien gevoeliger dan hij in eerste instantie inschatte.
NIJMEGEN - 'U bent welkom maar als u thuisblijft vind ik het ook goed', dat twitterde Michiel van de Loo woensdagochtend. Hij zat tot woensdagavond laat op het stembureau in de Wolfskuil in Nijmegen, waar mensen hun mening mogen geven over het associatieverdrag met de Oekraïne. En zijn tweet ligt misschien gevoeliger dan hij in eerste instantie inschatte.
Michiel, in het dagelijks leven journalist, wilde zich misschien neutraal opstellen, maar in dat geval is de boodschap niet bij iedereen goed overgekomen:
De reacties onder zijn bericht liegen er niet om: 'Dit is verkiezingsfraude door @MichielvdLoo. Wilt iemand deze man verwijderen. Hij is een regelrecht gevaar voor de Democratie!. #geenpeil', laat @dayagainsteu weten. Volgens een andere twitteraar is het 'lekker neutraal. Schandalig!'. 
Of deze: 
Uiteraard is het niet toegestaan om mensen in het stemlokaal te beïnvloeden. Maar of daar hier nu ook sprake van is, dat is niet duidelijk. Van de Loo zelf wilde niet reageren.