Nieuws

Halleluja! De Zwarte Cross krijgt een Gospel Church

Gospelkoor
Een kerk op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde? Jazeker! Tegen de trend in opent het festival komende editie een 'Gospel Church'. Daar vinden drie dagen lang hoogmissen plaats die in het teken staan van: feest, originaliteit, supergoede bands, humor en verdraagzaamheid.
LICHTENVOORDE - Een kerk op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde? Jazeker! Tegen de trend in opent het festival komende editie een 'Gospel Church'. Daar vinden drie dagen lang hoogmissen plaats die in het teken staan van: feest, originaliteit, supergoede bands, humor en verdraagzaamheid.
In de Gospel Church op de Zwarte Cross kunnen gelovigen en atheïsten samen zingen, dansen en er een mooie tijd van maken. 'This church is rockin'!', zegt de verheugde festivaldirectrice Tante Rikie. 'En in tegenstelling tot de meeste kerken zit deze gegarandeerd stampvol. Halleluja!'

Uniek podium

Ieder jaar probeert de Zwarte Cross haar bezoekers weer te verrassen met unieke en originele toevoegingen aan het programma. Naast de inmiddels legendarische cross en het spectaculaire stuntprogramma zijn op theater- en muziekgebied zo’n beetje alle denkbare (sub)genres vertegenwoordigd.
Gospelmuziek wordt niet of nauwelijks geprogrammeerd op festivals van vergelijkbare grootte en een speciaal gospelpodium komt al helemaal nooit voor. Daarmee is de Gospel Church volgens de organisatie van de Zwarte Cross voor zowel het binnen- als buitenland uniek.
Vorig jaar telde de Zwarte Cross in totaal 27 podiumplekken. Dit jaar zijn er 31 podia. Het festival is op 21, 22, 23 en 24 juli. Er zijn nog dagkaarten voor de vrijdag en enkele campingkaarten verkrijgbaar.