Radio

Jan de Hoop krijgt programma op Radio Gelderland

Jan de Hoop krijgt zijn eigen programma op Radio Gelderland. De presentator van het RTL Ontbijtnieuws gaat vanaf 4 juni elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur het programma 'De Hoop op Zaterdag' maken.
ARNHEM - Jan de Hoop krijgt zijn eigen programma op Radio Gelderland. De presentator van het RTL Ontbijtnieuws gaat vanaf 4 juni elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur het programma 'De Hoop op Zaterdag' maken.
'Het moet een lekker programma worden naast de koffie. Klaar om op pad te gaan om iets leuks te doen', vertelt De Hoop die al een heel radioleven achter zich heeft. Onder het pseudoniem Frank van der Mast presenteerde hij bij piratenzender Radio Mi Amigo en Radio Caroline. Later ging hij naar Hilversum 3, en vervolgens naar Veronica. De Hoop is vooral bekend als het gezicht van het RTL Ontbijtnieuws, dat hij al 26 jaar presenteert. 
Jan de Hoop aan het oefenen bij Radio Gelderland:
Marc Veeningen, hoofdredacteur van Omroep Gelderland, is erg blij met de versterking in het presentatieteam. 'Het is een absolute vakman, die enthousiast is over de provincie en geïnteresseerd is in mensen. Hij past perfect bij de sfeer van Omroep Gelderland.'
Jan de Hoop deelde het nieuws ook via Twitter:

Radio Gelderland als droom

De Hoop woont sinds enkele jaren op de Veluwe. 'En daar luister ik eigenlijk altijd naar Radio Gelderland. Mensen vragen mij regelmatig wat ik ga doen als ik gepensioneerd ben. Ik antwoord dan altijd dat ik graag bij Omroep Gelderland zou eindigen. Maar nu kwam dit al voorbij en het lijkt me erg leuk.' De Hoop blijft daarnaast ook gewoon als presentator verbonden aan het RTL Ontbijtnieuws.
Ook met de provincie zelf heeft de presentator inmiddels een goede band. 'Wij komen uit Rotterdam, en daar is het altijd druk. Je loopt een winkel in en mensen zijn bezig hun nagels te lakken. Hier is de rust, het dorpsgevoel. Iedereen kent elkaar, het is prettig.'
Luister naar het gesprek met Jan de Hoop op Radio Gelderland.