Nieuws

Overvallers lijnbus Apeldoorn nog voortvluchtg

De overvallen lijnbus in Apeldoorn
De twee jongens die maandagavond een lijnbus in Apeldoorn overvielen, zijn nog voortvluchtig. Dat meldt de politie.
APELDOORN - De twee jongens die maandagavond een lijnbus in Apeldoorn overvielen, zijn nog voortvluchtig. Dat meldt de politie.
Volgens woordvoerder Ben van Ingen Schenau zijn kort na de overval twee verdachten aangehouden, maar die bleken niets met de zaak te maken te hebben.
'De jongens liepen in het Wilhelminapark en hun signalement kwam overeen met de vage beschrijving die we hadden doorgekregen', legt hij uit. 'Toen we de bewakingsbeelden van de bus bekeken, bleek het niet om de daders te gaan. Ze zijn daarna vrijgelaten.'

Geldcassette buitgemaakt

De lijnbus van Syntus werd rond 22.00 uur overvallen op de Regentesselaan in Apeldoorn. De daders maakten onder bedreiging van een vuurwapen een geldcassette buit met daarin enkele tientallen euro's. 
Vermoedelijk gaat het om twee blanke jongens van ongeveer 17 jaar oud. Ze droegen donkere kleding en hadden een muts op en een sjaal voor hun gezicht. Na de overval rende het duo weg in de richting van het Prins Hendrikplein.

Derde overval in een half jaar tijd

Volgens Syntus was het de derde overval op een bus in een half jaar tijd. De vervoerder wil nu dat contant geld zo snel mogelijk uit de bussen verdwijnt, zodat er voor overvallers niets meer te halen valt. Ze is daarover in gesprek met de overheid.
Vanwege de overval legden de buschauffeurs van Syntus in Apeldoorn dinsdagochtend vroeg korte tijd het werk neer. 
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!