Nieuws

Opnieuw kraaienpoten in het bos bij Groesbeek: 'Wie doet nou zoiets?'

'Daar sta je dan in het Groesbeeksebos met twee lekke banden, kapot gereden op een kraaienpoot. Onzinnigheid ten top', twittert Roel van Ark van Staatsbosbeheer maandagochtend vanuit het bos. Hij gaat aangifte doen bij de politie.
GROESBEEK - 'Daar sta je dan in het Groesbeeksebos met twee lekke banden, kapot gereden op een kraaienpoot. Onzinnigheid ten top', twittert Roel van Ark van Staatsbosbeheer maandagochtend vanuit het bos. Hij gaat aangifte doen bij de politie.
Boswachter Corien Koreman vindt het maar een rare actie. 'Die dingen komen er niet vanzelf', stelt ze nuchter vast. Kraaienpoten zijn constructies met vlijmscherpe pinnen, bedoeld om bijvoorbeeld auto's een lekke band te bezorgen. 'Die zijn er neergelegd door iemand die ergens ontevreden over is.' Ze waagt zich niet aan de vraag waar de persoon die de kraaienpoten in het bos heeft geplaatst dan boos over is. Onlangs werd via een brief van de lokale fractie van de PvdA aan de directie van Staatsbosbeheer duidelijk dat inwoners van Groesbeek boos zijn over de kap van bomen in het Groesbeekse bos.

'Dan spoor je niet helemaal'

Of die jaarlijkse houtoogst reden is voor een Groesbeker om kraaienpoten in te zetten gaat boswachter Koreman een paar stappen te snel. 'Dat is puur speculeren, daar houd ik niet van.' Ze vindt het wel heel kwalijk. 'Wie doet nou zoiets? Dan spoor je toch niet helemaal? Wij staan altijd open voor een gesprek.' Ze hoopt dat de dader op heterdaad betrapt wordt, maar realiseert zich dat die kans erg klein is.

Paard in 2009 zwaargewond

In 2009 waarschuwde de politie ook al eens voor kraaienpoten in het bos bij Groesbeek. Toen waren er mountainbikers die hun fiets er op stuk reden. Een paard had minder geluk en raakte gewond. 'Die heeft het ternauwernood overleefd', zegt boswachter Koreman. 'Zo iemand die dat doet realiseert zich vast niet hoe gevaarlijk die dingen kunnen zijn.'