Nieuws

Wageningen twee dagen in actie voor Tri: 'We staan letterlijk en figuurlijk om hem heen'

De roep om de 13-jarige Tri Pham uit Wageningen in Nederland te houden wordt steeds groter. De jongen kreeg vorige week te horen dat hij wordt uitgezet naar Vietnam. Wageningers pikken dat niet en houden vrijdag een flashmob voor hem en zaterdag volgt een manifestatie.
WAGENINGEN - De roep om de 13-jarige Tri Pham uit Wageningen in Nederland te houden wordt steeds groter. De jongen kreeg vorige week te horen dat hij wordt uitgezet naar Vietnam. Wageningers pikken dat niet en houden vrijdag een flashmob voor hem en zaterdag volgt een manifestatie.
Op Facebook hebben al 100 mensen aangegeven dat zij vrijdag zullen meedoen aan de flashmob voor Tri.
Tijdens de bijeenkomst willen de aanwezigen laten zien dat Tri niet uitgezet mag worden: 'Wij willen onze stem laten horen en maken een foto waarop we met zijn allen rond Tri staan', zo valt te lezen. Daarmee willen de initiatiefnemers laten zien dat zij letterlijk en figuurlijk om hem heen staan. 
Zaterdag volgt ook nog een manifestatie bij het stadhuis in Wageningen, dan zal de foto van vrijdag gepresenteerd worden. Volgens de Facebookpagina zullen er ook landelijke sprekers aanwezig zijn. Voor de manifestatie hebben op dit moment 22 mensen zich aangemeld.

5000 mensen betogen steun op internet

Naast de flashmob en de manifestatie loopt er online ook nog een petitie voor de 13-jarige Wageninger. Die is ondertussen meer dan 5000 keer ondertekend.
Tri is geboren in Arnhem en groeit op in Wageningen. Zijn ouders vragen asiel aan, maar dat verzoek wordt in 2008 afgewezen omdat Vietnam veilig genoeg zou zijn. De Vietnamese ambassade werkt niet mee, daarom blijft het gezin hier.

Geen kinderpardonkind

Tri valt niet onder de kinderpardonregeling omdat zijn ouders zich niet iedere week hebben gemeld. Volgens Wageningen was Tri al die tijd wel in Nederland en ging hij gewoon naar school. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!