Nieuws

Joy van der Stel schrijft over leven met een 'anders werkend' lichaam

Joy van der Stel
Ze is ondernemer, spreker en coach, ze is moeder. En Joy van der Stel heeft zoals ze het zelf noemt een 'anderswerkend lichaam'. Door een zuurstofgebrek bij haar geboorte kwam Joy van der Stel zwaar spastisch ter wereld.
ARNHEM - Ze is ondernemer, spreker en coach, ze is moeder. En Joy van der Stel heeft zoals ze het zelf noemt een 'anderswerkend lichaam'. Door een zuurstofgebrek bij haar geboorte kwam Joy van der Stel zwaar spastisch ter wereld.
Over haar gevecht voor een zelfstandig bestaan schreef ze een drieluik, drie boeken die ze zondag aan PvdA-Kamerlid Otwin van Dijk uit Doetinchem zal overhandigen. 
Volgens de medici zou ze nooit een volwaardig en zelfstandig bestaan kunnen leven. Maar dat moet je dus niet tegen Joy zeggen. 

Leer jezelf hoe het wel kan

Volgens Van der Stel is haar handicap maar een deel van haar bestaan en heeft ze geleerd om de mens in dat anders werkende lijf de hoofdrol te geven. Haar belangrijkste les: als je iets niet kan, ga niet bij de pakken neerzitten en leer jezelf hoe je het wél kan.
De drie boeken bevatten handreikingen voor professionals, ouders en voor mensen met een 'anders werkend lichaam' zelf.  Zondag vertelt ze meer over haar strijd in het programma In Gelderland Live. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!