Instellingen

Vitesse zegt contract Piet Velthuizen op

Piet Velthuizen
Vitesse heeft het contract van Piet Velthuizen formeel opgezegd. De verbintenis met de keeper, die deze zomer afloopt, wordt daarmee niet verlengd en zo lijkt er definitief een einde te komen aan de periode van Velthuizen bij de Arnhemse club. Vitesse gaat wel verder met speler Mo Osman.

ARNHEM - Vitesse heeft het contract van Piet Velthuizen formeel opgezegd. De verbintenis met de keeper, die deze zomer afloopt, wordt daarmee niet verlengd en zo lijkt er definitief een einde te komen aan de periode van Velthuizen bij de Arnhemse club. Vitesse gaat wel verder met speler Mo Osman.

Clubs in het betaald voetbal moeten voor 1 april een aflopend contract opzeggen, anders wordt het automatisch met een jaar verlengd. In het geval van Velthuizen zou Vitesse de doelman nog een vernieuwd (lees: verlaagd) contract aan kunnen bieden, maar dat lijkt onwaarschijnlijk.

Velthuizen, die in het verleden door de supporters tweemaal werd uitgeroepen tot speler van het jaar bij Vitesse en ook het Nederlands elftal haalde, zit al geruime tijd op een zijspoor.

Mo Osman

Vitesse gaat dus wel verder met Mo Osman. De middenvelder uit de eigen jeugdacademie maakte dit seizoen zijn debuut. De club licht de optie in zijn contract waardoor de speler nu tot 2018 vastligt. Verder neemt de club afscheid van Elmo Lieftink. De multifunctionele speler maakte dit seizoen wel officieel deel uit van de selectie van Vitesse, maar kreeg geen minuut speeltijd.

Maas en Oliinyk

Ook de contracten van aanvaller Denys Oliinyk en hoofdtrainer Rob Maas lopen af. Aangezien het hun eerste contract bij de club betreft (voor Maas het eerste contract als hoofdtrainer), hoeft Vitesse deze niet formeel op te zeggen voor 1 april. De club zal op een later tijdstip beslissen of hun contracten verlengd worden.

Huurlingen en Dauda

De huurlingen Isaiah Brown, Nathan, Dominic Solanke, Danilo Pantic en Lewis Baker gaan in principe terug naar Chelsea. De aan het Schotse Hearts of Midlothian verhuurde Nigeriaan Abiola Dauda keert vooralsnog deze zomer terug naar Vitesse.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!