Nieuws

Rustiger op spoor Betuweroute door Duitse werkzaamheden

Betuweroute
Minder treinen de komende tijd op het Gelderse deel van de Betuweroute. De spoorovergang op de grens bij Zevenaar is namelijk tot medio oktober deels buiten gebruik.
ZEVENAAR - Minder treinen de komende tijd op het Gelderse deel van de Betuweroute. De spoorovergang op de grens bij Zevenaar is namelijk tot medio oktober deels buiten gebruik.
Er wordt gewerkt aan een betere Duitse aansluiting op de Betuweroute. Daardoor zijn er minder sporen beschikbaar. Een deel van de goederentreinen rijdt om via omleidingen buiten Gelderland, langs Oldenzaal en Venlo.

Duitse aansluiting duurt al even

De Betuweroute was in 2007 klaar, maar de Duitse aansluiting van Emmerich naar Oberhausen liet op zich wachten. Daardoor kan het internationale goederenspoor nog steeds niet optimaal worden gebruikt. Als de aansluiting bij de grens in 2022 klaar is, kunnen er dagelijks 160 goederentreinen passeren.
De omleiding van zo'n honderd goederentreinen per dag heeft gevolgen voor de rest van het treinverkeer in Nederland. Een stuurgroep onder leiding van het ministerie van Infrastructuur probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken.