Nieuws

Nog nooit een boot gebouwd en meteen winnen op de Hiswa

TWELLO - Karl Haagen van metaalbedrijf Esteq in Twello kan zijn geluk niet op. Zijn allereerste motorboot is op de watersportbeurs Hiswa in de RAI in Amsterdam tot motorboot van het jaar uitgeroepen.
Nog nooit hadden hij en zijn medewerkers een boot gebouwd. Wel metalen trappen, een ombouw voor een bestelbus en een aanpassing voor een zeecontainer. Maar nog nooit een boot.
'Ik zocht een uitdaging, twee nautische architecten maakten het ontwerp', zegt Haagen vanaf de Hiswa, die nog tot en met zondag duurt. 'Ik geloofde mijn oren niet toen ik hoorde dat onze sloep motorboot van het jaar was.'
De winnende sloep, de Aluqa Abalone 28, is 8,5 meter lang, 2,65 meter breed en haalt een snelheid van ongeveer 70 kilometer per uur. De boot is van aluminium en afgewerkt met kunststof.
De Abalone 28:
Van de winnende motorsloep is nog maar één exemplaar. Haagen hoopt nu klanten over de streep te trekken en mikt op 5 tot 10 boten per jaar. De goedkoopste begint bij 195.000 euro. Met allerlei extra's komt het duurste model van de Abalone 28 op 259.000 euro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!