Instellingen

Lot burgemeester Renkum blijft onduidelijk; politici bespreken voor derde keer zijn stapavond

Het lot van de burgemeester van Renkum is nog steeds onduidelijk. Jean Paul Gebben kwam in opspraak door een uit de hand gelopen stapavond. De fractievoorzitters overleggen deze vrijdag met hun fractieleden. Vanavond bespreken ze het voorval nog een keer met de wethouders.
OOSTERBEEK - Het lot van de burgemeester van Renkum is nog steeds onduidelijk. Jean Paul Gebben kwam in opspraak door een uit de hand gelopen stapavond. De fractievoorzitters overleggen deze vrijdag met hun fractieleden. Vanavond bespreken ze het voorval nog een keer met de wethouders.
Het avondoverleg is de derde keer dat de Renkumse politici praten over de uit de hand gelopen stapavond, eind februari. Vorige week sprak burgemeester Gebben met de vier wethouders. Het is de eerste keer dat de burgemeester niet aanwezig is bij een overleg over dit heikele onderwerp.
Donderdagavond gaf hij de fractievoorzitters meer tekst en uitleg over zijn stapavond. Hij kwam aangeschoten ten val. Op sociale media circuleren foto's van de burgemeester met een slokje op.

'Goed gesprek.' 'Goed gesprek.'

Wat is er donderdagavond besproken? De fractievoorzitters en burgemeester hullen zich in nevelen. 'Het was een goed gesprek en daar wil ik het graag bij houden', vertelt Danielle Gerritsen-Van Bentem, fractievoorzitter van GemeenteBelangen.
'Het was een goed gesprek. En vanuit privacyoverwegingen hebben we afgesproken er verder niets over te vertellen', aldus PvdA-fractievoorzitter Tom Erkens.
De burgemeester krijgt veel steun op sociale media na stapavond:

'Het verhaal is bekend'

De burgemeester wil zelf niet reageren. 'Het verhaal is bekend. Daar wil hij het verder bij laten; er is al te veel over gezegd. Diverse media duiken eropaf', aldus een woordvoerder.
Dat er vanavond een bijeenkomst is tussen de fractievoorzitters en wethouders, komt niet als een verrassing voor de woordvoerder.

Aangeschoten op Korenmarkt

Donderdag werd bekend dat burgemeester Gebben in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 februari aangeschoten op de Korenmarkt in Arnhem liep. Hij had met zijn 18-jarige zoon en diens vrienden gedronken.
Gebben had dermate veel op dat hij viel en door een politieman naar een taxi moest worden gebracht. Deze bracht hem uiteindelijk thuis.
Het nieuws kwam naar buiten, toen er op sociale media foto's verschenen van de aangeschoten burgemeester. Nadat de foto's online verschenen, lichtte hij dinsdagavond tijdens een vertrouwelijk beraad de wethouders in over het voorval.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!