Nieuws

Studenten uit Nijmegen van de 'Discodel' overweldigd door alle media-aandacht

De bedenkers van de snack Discodel zijn overweldigd door alle aandacht. De vier studenten uit Nijmegen kwamen een week geleden in het nieuws met hun frikandel met discodip.
NIJMEGEN - De bedenkers van de snack Discodel zijn overweldigd door alle aandacht. De vier studenten uit Nijmegen kwamen een week geleden in het nieuws met hun frikandel met discodip.
Na een avondje stappen hadden de studenten bedacht dat zij klaar waren met de frikandel speciaal en hadden een eigen creatie bedacht.
Deze Discodel kwam op het menu van een snackbar in Nijmegen, maar volgens één van de studenten liep het niet echt storm. 'Er werden er nog geen twintig verkocht. Waarschijnlijk waren wij dat zelf samen met onze vrienden.'
Na aandacht in de lokale en landelijke media begon het storm te lopen. 'Bij de snackbar in Nijmegen stond ineens in het weekeinde een lange rij', vertelt één van de studenten.

Telefoon staat roodgloeiend

Sindsdien staat de telefoon roodgloeiend en kwamen veel berichten binnen via WhatsApp en Facebook. Allerlei media vroegen of de studenten een frikandel kwamen bakken.
'Ik werd wel verrast. Dat je 's ochtends wakker wordt en zo brak als het maar kan en dan vragen ze of je een frikandel wil komen bakken', vertelt één van de studenten.

Ook op Curaçao te koop

Foto: Discodel bij een snackbar op Curacao.
Inmiddels wordt volgens de studenten de Discodel niet alleen in een cafetaria in Nijmegen verkocht. 'Wij krijgen berichten van cafetaria uit het hele land dat zij de Discodel op de menukaart hebben gezet.' Zelfs op Curaçao staat de Discodel op de menukaart.

Hoe maak je een discodel?

Heeft u zin om de Discodel thuis te maken? In het radioprogramma van Rob Kleijs werd de Discodel live gemaakt en hoort u welke ingrediënten er nodig zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!