Instellingen

Burgemeester Renkum door het stof na uit de hand gelopen stapavond

Burgemeester Renkum begaat 'stommiteit' tijdens stapavond - Archieffoto
Burgemeester Renkum begaat 'stommiteit' tijdens stapavond - Archieffoto

RENKUM - Een grote stommiteit waar hij veel spijt van heeft. Zo noemt burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum de uit de hand gelopen stapavond met zijn zoon eind februari. Gebben lichtte dinsdag tijdens een vertrouwelijk beraad de wethouders in.

Eerder had de burgemeester de voorzitters van de politieke fracties in de gemeenteraad, de gemeentesecretaris en de voorlichter op de hoogte gesteld van het voorval, bericht dagblad De Gelderlander.

'Het licht ging uit'

De burgemeester liep in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 februari aangeschoten op de Korenmarkt in Arnhem tijdens een stapavond met zijn 18-jarige zoon en diens vriendengroep. Na het nuttigen van enkele alcoholische versnaperingen ging naar eigen zeggen 'het licht uit' bij de burgemeester.

Verslaggever Arjan Hoefakker over het voorval: 

Hij viel aan het begin van de nacht op straat en moest door een politieman naar een taxi worden gebracht. Deze bracht hem uiteindelijk thuis. 'Het is geen gedrag dat een burgemeester betaamt', verklaart Gebben. 'Als vader, laat staan als burgemeester moet je niet aangeschoten of dronken op de Korenmarkt rondlopen.'

Foto op sociale media

De grootste ophef ontstond na een foto van de aangeschoten burgemeester, die sinds enkele dagen op sociale media circuleert. Hierop is Gebben samen met een 17-jarig meisje te zien. Het meisje staat dicht tegen hem aan en legt een hand op zijn schouder.

Van een misdrijf of strafbaar feit is echter absoluut geen sprake. 'Ik heb haar niet aangerand, niet gezoend', verklaart de drie jaar geleden gescheiden Gebben.

Ook het meisje ontkent in de krant dat er iets is voorgevallen. 'Waar gaat het allemaal over? Er is helemaal niets gebeurd.' Er is daarnaast bij de politie geen aangifte tegen hem gedaan.

Wethouders vergeten

Gebben lichtte vorige week per e-mail de fractievoorzitters in de Renkumse gemeenteraad in over de stapavond. Hij was echter vergeten de wethouders tijdig in te lichten erover. Dat gebeurde dinsdagavond dus tijdens het vertrouwelijk beraad.

Of het voorval nog consequenties heeft, kan hij niet zeggen. 'De schade op het politieke en bestuurlijke vlak kan groot zijn. Als burgemeester lig je nu eenmaal onder een vergrootglas', aldus Gebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!