Nieuws

Veilig naar de nootjes: eekhoornbruggen Otterlo zijn open

OTTERLO - Goed nieuws voor de lokale eekhoorns in Otterlo. Twee eekhoornbruggen zijn klaar voor gebruik. En dat allemaal om de beestjes veilig van A naar B te laten lopen.
Want er worden nog altijd te veel eekhoorns doodgereden. De bruggen hangen ter hoogte van Droompark de Zanding aan de Vijverlaan in Otterlo. Willemien Vreugdenhil, wethouder van de gemeente Ede, opende ze samen met de Zoogdierenvereniging.

Bruggen kosten 6000 euro per stuk

Voordat de bruggen aangelegd zijn, heeft de gemeente Ede samen met de Zoogdierenvereniging de situatie onderzocht. De twee bruggen zijn gemaakt van een soort scheepstouw, waardoor de kosten laag bleven, zo'n 6000 euro per stuk. De komende tijd worden de eekhoorns gevolgd door middel van camera's.
Deze registreren of de dieren daadwerkelijk gebruik maken van de bruggen. Eerder werd in Nunspeet een metalen eekhoornbrug gebouwd, die kostte zo'n 40.000 euro en daar maakte eekhoorns amper gebruik van de oversteek. Uit protest werden vervolgens schommels aan de brug gehangen.

'Niemand wordt chagrijnig van eekhoorns'

Volgens Vilmar Dijkstra van de Zoogdiervereniging in Nijmegen blijkt uit onderzoek dat de eekhoorn het populairste wilde zoogdier van Nederland is.
'Ik ken niemand die chagrijnig wordt van eekhoorns, dus het is ook heel goed voor je gemoedsrust om ze in je omgeving te hebben', sprak hij woensdagochtend op Radio Gelderland:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!