Instellingen

Inspectie vindt zorg in militair tehuis Bronbeek in Arnhem risicovol

De inspectie noemt de zorg van het Koninklijk tehuis voor oud-militairen Bronbeek in Arnhem 'risicovol' voor de ex-militairen die daar wonen. Dat schrijft de Inspectie voor de Gezondheidszorg in een rapport. 'De zorg die Bronbeek biedt, leidt tot risico's op gezondheidsschade voor cliënten', staat in het rapport te lezen.
ARNHEM - De inspectie noemt de zorg van het Koninklijk tehuis voor oud-militairen Bronbeek in Arnhem 'risicovol' voor de ex-militairen die daar wonen. Dat schrijft de Inspectie voor de Gezondheidszorg in een rapport. 'De zorg die Bronbeek biedt, leidt tot risico's op gezondheidsschade voor cliënten', staat in het rapport te lezen.
Bronbeek is een tehuis voor bewoners van 65 jaar en ouder die in oorlogsomstandigheden hebben gediend. In het tehuis wonen veteranen die gediend hebben in de Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea, Korea, Irak, Sinaï of Libanon. De inspectie bezocht het tehuis op 8 december 2015.
De bevindingen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg werden vrijdag openbaar.
  • Bij het geven en bewaren van medicatie, voldoet Bronbeek niet aan de regels, zo is in het rapport te lezen. Er zijn bijvoorbeeld geen regels over medicinale dranken en druppels die eenmaal open, over de houdbaarheidsdatum kunnen raken. 
  • Bij de zorgverleners is volgens de inspectie onvoldoende kennis om te voldoen aan de zorg- en ondersteuningsbehoeften van de bewoners.
  • Uit het rapport blijkt dat Bronbeek risico's niet op tijd gesignaleerd, zo stelt de inspectie.
  • De bewoners lopen het risico op:
- huidletsel
- incontinentie
- vallen
- problemen medicatiegebruik
- ondervoeding of overgewicht
- probleem- of onbegrepen gedrag
- mondzorg
De inspectie zegt de komende tijd nog een keer te komen, om te bekijken of de zaken verbeterd zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!