Nieuws

'Leerlingenvervoerder Klomp uit Ede moet half miljoen schade betalen'

Vervoersbedrijf Klomp uit Ede krijgt een schadeclaim van ruim een half miljoen euro aan de broek. De gemeenten Veenendaal en Rhenen willen geld zien, nadat het vervoersbedrijf vorig jaar een einde maakte aan het contract voor leerlingenvervoer.
EDE - Vervoersbedrijf Klomp uit Ede krijgt een schadeclaim van ruim een half miljoen euro aan de broek. De gemeenten Veenendaal en Rhenen willen geld zien, nadat het vervoersbedrijf vorig jaar een einde maakte aan het contract voor leerlingenvervoer.
De gemeente Veenendaal kondigde een half jaar geleden al aan om met een schadeclaim te komen. 'We hebben overleg gehad met Klomp, maar we zijn er niet uit gekomen. We zetten de vordering nu door', vertelt een woordvoerder van de gemeente Veenendaal. Het gaat om een schadeclaim van 540.000 euro.

Financiële problemen

Vervoerder Klomp maakte in augustus vorig jaar een einde aan het contract voor leerlingenvervoer in Veenendaal en Rheden door financiële problemen. Het bedrijf had bij de aanbesteding te laag ingeschreven. Er was daardoor niet genoeg geld om salaris te betalen aan de medewerkers. 

Gemeenschap op kosten gejaagd

De gemeente Veenendaal zegt werk te maken van de zaak om te laten zien dat contracten nageleefd moeten worden. 'We willen voorkomen dat andere partijen ook denken dat zij op deze manier met contracten om kunnen gaan.'
Volgens de woordvoerder is de gemeenschap op kosten gejaagd, omdat de gemeente op stel en sprong een nieuwe vervoerder moest zoeken. 'Dan maak je kosten en moet je afspraken maken tegen een hoger tarief.'
Klomp verzorgde in Veenendaal en Rhenen het vervoer van zo'n 200 leerlingen. Het vervoer werd overgenomen door Willemsen-De Koning uit Arnhem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!