Instellingen

Gegevens 4400 studenten Van Hall Larenstein op straat

Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp en Leeuwarden heeft de persoonlijke gegevens van zo'n 4400 studenten per ongeluk rondgemaild. Het gaat onder meer om het woonadres, telefoonnummers, e-mailadressen en het BSN-nummer.
VELP - Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp en Leeuwarden heeft de persoonlijke gegevens van zo'n 4400 studenten per ongeluk rondgemaild. Het gaat onder meer om het woonadres, telefoonnummers, e-mailadressen en het BSN-nummer.
Dat bevestigt een woordvoerster van de hogeschool nadat er via Publeaks een tip bij Omroep Gelderland was binnengekomen. Via Publeaks kunnen mensen anoniem informatie delen met de media.

Per ongeluk als bijlage bij e-mail

Volgens de woordvoerster zat de Excel-sheet per ongeluk als bijlage bij een e-mail die vorige week dinsdag door het Student Service Centre aan studenten was gestuurd. Nadat studenten hierover aan de bel hadden getrokken, heeft het College van Bestuur alle betrokkenen op de hoogte gebracht. De woordvoerster weet niet wanneer dat precies gebeurde, 'maar in elk geval binnen 72 uur'. Ze spreekt van een menselijke fout. 'Ik werk hier 23 jaar en het is de eerste keer dat zoiets gebeurt.'

Melding bij Autoriteit Persoonsgegevens

De hogeschool heeft de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gesteld. Die oordeelde volgens de woordvoerster dat de school juist heeft gehandeld nadat de fout werd ontdekt. Het College van Bestuur heeft studenten opgeroepen zich te melden als ze in de problemen zijn gekomen. Volgens haar heeft niemand zich gemeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!