Nieuws

Groot feest bij Polar Bears na veroveren waterpolobeker

DEN HAAG - Waterpoloclub Polar Bears uit Ede heeft zondag de bekerfinale tegen Het Ravijn uit Nijverdal met 9-4 gewonnen.
De Edenaren namen een 4-1 voorsprong, maar zag Het Ravijn tot 4-4 terugkomen. Daarna liep Polar Bears echter weg naar 9-4. Jesse Nispeling was topscorer van Polar Bears met drie goals, Sem de Wit en Sem te Riele scoorden twee keer.
Volgens coach Jeroen Cavaljé van de heren van Polar Bears heeft zijn team precies zo gespeeld als vooraf de bedoeling was. 'We hebben vanaf moment 1 bepaald wat er gebeurde en dat hebben de jongens fantatisch uitgevoerd. Het Ravijn wist gewoon geen oplossing', aldus de winnende coach.
De deelname van Polar Bears aan de eindstrijd was omstreden. De Edenaren wonnen in eerste instantie de halve finale van ZPB. Uit amateurbeelden bleek echter dat een goal van ZPB ten onrechte was afgekeurd.
De protestcommissie van de KNZB bepaalde dat het doelpunt alsnog moest worden toegekend en dat de laatste periode moest worden overgespeeld. Dat resulteerde in een zege van ZPB en Polar Bears leek de bekerfinale mis te lopen.
Leek, want de tuchtcommissie van de KNZB bepaalde dat de protestcommissie in strijd met het reglement heeft gehandeld door het duel deels te laten overspelen. De oorspronkelijke uitslag werd gehandhaafd, waardoor de Edese waterpoloclub alsnog naar de finale ging.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!