Nieuws

Fietser (82) overlijdt na aanrijding in Ede: 'Hij zou naar de verjaardag van zijn kleindochter gaan'

De 82-jarige fietser uit Ede, die zaterdagochtend werd aangereden in zijn woonplaats, is overleden. 'Hij wilde die dag naar de verjaardag van zijn kleindochter. Het cadeautje was ingepakt en de taxi besteld', schrijft de politie Ede op haar Facebookpagina.
EDE - De 82-jarige fietser uit Ede, die zaterdagochtend werd aangereden in zijn woonplaats, is overleden. 'Hij wilde die dag naar de verjaardag van zijn kleindochter. Het cadeautje was ingepakt en de taxi besteld', schrijft de politie Ede op haar Facebookpagina.
Het noodlottige ongeval gebeurde op de Klinkenbergerweg. De man werd daar aangetikt door een auto toen hij plotseling linksaf sloeg. Het slachtoffer kwam ten val en liep daarbij zwaar hoofdletsel op. De 82-jarige werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later op de dag overleed.

'Hij ging alleen een paar boodschappen halen'

Na enig speurwerk kwam de politie erachter om wie het ging. 'We zijn bij de vrouw van het slachtoffer aan de deur gegaan', blikt de politie Ede terug op Facebook. 'Ze deed de deur open met de jas aan en het cadeau in haar handen, ze verwachtte duidelijk haar man om samen naar de verjaardag te gaan.'
De agenten vertelden haar dat ze direct naar het ziekenhuis moest, omdat haar man een ernstig ongeval had gehad. De vrouw kon het niet geloven: 'Hij ging alleen een paar boodschappen halen, we gaan zo naar een verjaardag', sprak ze.

'Hij is pas 82, hij wilde nog zoveel doen....'

Een van de dienders reed daarna met de Edese naar het ziekenhuis in Utrecht. Daar kreeg ze te horen dat haar echtgenoot er slecht aan toe was. 'De dokter gaf haar geen hoop en het overlijden zou slechts een kwestie van tijd zijn', aldus de politie Ede. De reactie van de vrouw was: 'Ja, jullie kunnen ook niet alles. Hij is pas 82, hij wilde nog zoveel doen....'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!