Nieuws

'Protestantse predikant en theoloog Henk Vreekamp omgekomen bij ongeluk Epe'

De man die maandagmiddag omkwam bij een ongeluk in Epe is de 72-jarige protestantse predikant en theoloog Henk Vreekamp. Dat meldt het Nederlands Dagblad.
ARNHEM - De man die maandagmiddag omkwam bij een ongeluk in Epe is de 72-jarige protestantse predikant en theoloog Henk Vreekamp. Dat meldt het Nederlands Dagblad.
Vreekamp liep maandag bij het gemeentehuis in Epe toen een vrouwelijke bestuurder hem met haar auto aanreed. Ze zou onwel zijn geworden. Vreekamp kwam klem te zitten en overleed. De vrouw raakte zwaargewond.

Grote schok

Vreekamp was vooral bekend vanwege zijn werk over de verhouding tussen kerk en Israël. Hij was verbonden aan de hervormde wijkgemeente Grote Kerk in Epe. Daarvoor was hij predikant van de Sionskerk in Epe. Voorzitter van de kerkenraad Albert Wubs zegt dat het overlijden van Vreekamp een grote schok is voor de kerkelijke gemeenschap.
De predikant was ook lid van de Raad voor zaken van Kerk en Theologie, lid en adviseur van de synode en secretaris van de Raad voor de Verhouding van Kerk en Israël. En hij was bestuurslid en voorzitter van het Overlegorgaan voor Joden en Christenen in Nederland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!