Nieuws

Internationaal plussize-model uit Nijmegen wil acceptatie 'grotere rondingen'

Een prachtig gebaar naar alle vrouwen in deze maatschappij noemt ze het. Singer-songwriter Lottie Mae Jones uit Nijmegen staat online als plussize-model in zestien landen. Een grote groep vrouwen in Nederland, waaronder Lottie, vinden de plussize-modellen doorgaans niet plussize genoeg.
NIJMEGEN - Een prachtig gebaar naar alle vrouwen in deze maatschappij noemt ze het. Singer-songwriter Lottie Mae Jones uit Nijmegen staat online als plussize-model in zestien landen. Een grote groep vrouwen in Nederland, waaronder Lottie, vinden de plussize-modellen doorgaans niet plussize genoeg.
Op haar website laat ze weten supertrots te zijn dat ze als voorbeeld mag dienen. Jones schrijft dat in de mode-industrie de maten tot zeker maat 60 lopen, maar dat er vrijwel altijd gewerkt wordt met plussize-modellen van maat 40-42 tot maximaal maat 44-46.
Vrouwen met 'wat grotere rondingen’ zouden zich daar moeilijk in herkennen. Als voorbeeld wijst ze op reacties van dames uit de wondervolle mode groep op facebook met bijna 4000 leden. Daar klinkt regelmatig ontevredenheid over het feit dat in hun ogen de plussize-modellen maat 44-46 niet het volledige plussize beeld laten zien waardoor veel vrouwen zich daar niet mee kunnen identificeren. 

Grapje

Ze kreeg een telefoontje van X-two, een kledingmerk voor vollere vrouwen dat dergelijke klachten van van vrouwen ook kent. 'Ik dacht eerst dat het een grapje was toen ze me vroegen om model voor hen te worden', lacht Lottie. Ze vindt het een hele eer dat ze mag bijdragen aan de toename van vrouwen met haar maat (50) of een grotere, die trots zijn op wie ze zijn.

Ongelukkig na afvallen

De Nijmeegse heeft overweldigend veel positieve reacties gehad. 'Wat knap dat je dat durft zeggen mensen ook', vertelt ze. 'Er zijn natuurlijk heel veel mensen die kampen met hun zelfbeeld. Dat heb ik gelukkig nooit gehad. Ik ben ooit 60 kilo lichter geweest en voelde me toen niet mezelf. Ik voelde me juist heel ongelukkig.'