Nieuws

Advocaat wil broer Te Selle horen als getuige in zaak overval Winterswijk

De advocaat van één van de verdachten van de geweldadige woningoverval in Winterswijk waarbij Erik te Selle om het leven kwam, wil de broer van Te Selle horen als getuige. Dat verzoek deed hij maandag tijdens een zitting van de rechtbank.
ZUTPHEN - De advocaat van één van de verdachten van de geweldadige woningoverval in Winterswijk waarbij Erik te Selle om het leven kwam, wil de broer van Te Selle horen als getuige. Dat verzoek deed hij maandag tijdens een zitting van de rechtbank.
Voor de overval op 2 juli 2014  zitten drie mannen uit Moldavië vast. Twee van de drie mannen worden in Nederland berecht, de derde wordt in Moldavië vervolgd.
De advocaat van de Moldaviër die vandaag voor de rechter moest verschijnen, denkt dat de broer van Te Selle iets kan zeggen over hoe de 52-jarige aannemer is aangetroffen. Volgens de advocaat was de mond van het slachtoffer met tape dichtgemaakt, maar de vraag is of hij daardoor is overleden.

Tape geplakt

Volgens de officier van justitie heeft de andere Moldaviër die in Nederland vastzit inmiddels verklaard dat hij de tape op de mond van Te Selle heeft geplakt.  
Daarnaast wil hij iemand van het Nederlands Forensisch instituut horen als getuigendeskundige. De rechter ging akkoord met het horen van deze twee personen, een derde verzoek werd afgewezen.
De zaak gaat verder op 18 april. Ook dan zal de zaak nog niet inhoudelijk behandeld worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!