Nieuws

Bureau GLD 24 februari 2016

ARNHEM - In deze uitzending bijna fatale brandstichting Nijmegen, kar vol spullen gejat bij Action Wageningen, zakkenrollerij in Apeldoorn en gestolen sieraden.

Bijna fatale brandstichting Nijmegen

Op de Hegdambroek in Nijmegen wordt in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 januari brand gesticht. Rond 2.20 uur. De auto's stonden dichtbij het huis geparkeerd. In het huis sliepen op dat moment een vrouw en twee kinderen. Getuigen hebben ze gelukkig op tijd kunnen waarschuwen.

Bewakingscamera's leggen actie vast

Op bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen een jerrycan met brandbare vloeistof over de twee auto's gieten, en dat vervolgens in brand steken. Dat levert een grote steekvlam en explosie op. 

Auto rijdt voorbij

Een minuut voor de brand, rijdt deze auto voorbij. De bestuurder van die auto kan een heel belangrijke getuige zijn De politie hoopt dat hij of zij contact opneemt, ook al heeft hij of zij niets gezien van de brandstichting. Misschien zijn er ook mensen die op basis van de foto weten om wat voor merk en/of type auto het gaat, dat horen we dan graag. Waarschijnlijk is de auto weggereden in de richting van de Weijbroekweg.

Kar vol spullen meegenomen uit de Action Wageningen

Op vrijdagavond 11 december wordt een kar vol spullen, ter waarde van zo'n 200 euro meegenomen uit de Action aan het Plantsoen in Wageningen. De vrouwen gaan georganiseerd te werk. Één vrouw leidt de kassamedewerker af, de andere vrouw loopt achter haar langs weg met de kar.

Signalementen

De vrouw die betaalt draagt een
* beige das
* een korte zwarte jas tot net over de heup met daaronder
* een grijs vest of colbert, een grijze rok tot net over de knieën, zwarte laarzen tot net boven de enkel en een zwarte legging.
De vrouw die met de volle kar wegloopt draagt
* een zwarte jas,
* zwarte rok of jurk tot kniehoogte en daaronder
* lage zwarte schoenen.
Zakkenrollerij Apeldoorn
Een vrouw van 74 wordt op 11 december bestolen van haar portemonnee in Apeldoorn. De vrouw deed boodschappen in de Dekamarkt aan De Eglantier in Apeldoorn. Twee vrouwen stelen de portemonnee uit de tas en pinnen zo'n 10 minuten later.

500 euro kwijt

Een van de vrouwen pint met de gestolen pas. Het is onduidelijk wanneer en hoe de pincode van de vrouw afgekeken is, want ze gaf aan die hele dag nog niet te hebben gepind. En in de supermarkt kon ze ook niet pinnen, want toen was haar portemonnee al gerold. 
Gestolen sieraden Geesteren
Waar zijn deze sieraden? Ze zijn gestolen uit een huis in Geesteren. Meer sieraden vind je hier.