Nieuws

Gloednieuw zwembad Culemborg gevaar voor zwemmers en moet dicht

CULEMBORG - Zwembad de Waterlinie in Culemborg moet met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. Het zwembad is te gevaarlijk voor zwemmers. Dat zegt de provincie Gelderland.
Duiken is niet veilig, zwemmers kunnen bekneld raken in de beweegbare bodem en er zijn klachten over zwemmersjeuk. Het risico op ongelukken is zo groot, dat de provincie het zwembad daarom voor onbepaalde tijd heeft gesloten.

Steken laten vallen

Volgens de provincie heeft het bestuur van het zwembad steken laten vallen. Zo is het gebruikelijk dat bij het bouwen van een zwembad de bouwtekeningen worden voorgelegd aan de provincie. Dat is ook gebeurd. Maar die bouwtekeningen voldeden niet aan de veiligheidseisen en moesten van de provincie aangepast worden. Maar dat is niet gebeurd.
Zwembad De Waterlinie is vervolgens op 18 januari van dit jaar opengegaan, maar zonder daarover de provincie in te lichten. Daardoor is voor het opengaan het zwembad niet geïnspecteerd. En dat is in Nederland verplicht. 

Alarmbellen rinkelen

Pas na klachten over zwemmersjeuk gingen er bij de provincie alarmbellen rinkelen. Op vrijdag 18 februari is halsoverkop een inspecteur langs gestuurd. Die constateerde er geen vergunning is voor de beweegbare bodem, dat er een risico is dat zwemmers bekneld raken en dat de kwaliteit van het zwemwater niet is gecontroleerd.
Het zwembad is gelijk dicht gegaan, maar meldt op de website dat het gesloten is in verband met onderhoud. Sinds de opening in januari is het  zwembad ook in gebruik genomen. En er worden ook zwemlessen gegeven aan kinderen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!