Nieuws

Bejaard echtpaar verongelukt bij aanrijding op snelwegafrit Doetinchem

DOETINCHEM - Bij een ernstig ongeval bij de A18 is in de nacht van vrijdag op zaterdag een echtpaar van 84 uit Ulft verongelukt. De aanrijding gebeurde op de kruising van de afrit van de snelweg met de Europaweg tussen Zeddam en Doetinchem.
Rond middernacht botsten daar twee personenauto's op elkaar. Een van de voertuigen raakte daardoor van het talud af. De beide inzittenden van die auto kwamen om het leven; hulpdiensten konden niets meer voor hen doen toen zij ter plaatse kwamen. Twee mannen (18 en 20 jaar) uit de gemeente Montferland moesten met verwondingen naar het ziekenhuis worden afgevoerd.
Door het ongeval was de afrit zo'n twee uur lang afgesloten. De politie onderzoekt het ongeval; de 18-jarige automobilist reed vanuit de richting Braamt via de Europaweg naar het centrum van Doetinchem. De 84-jarige bestuurder wilde vanuit de richting Doetinchem de oprit van de A18 oprijden en werd in de zijkant geraakt, kwam in de berm terecht en kwam vervolgens tegen een aantal bomen tot stilstand.