Ede

Filmpje kost waterpoloërs Polar Bears Ede finaleplek

De waterpoloërs van Polar Bears uit Ede stonden al in de finale van de Nederlandse beker, maar vrijdagavond werd die finaleplek hen toch nog ontnomen door ZPB uit Barendrecht. Een van de oorzaken was het amateurfilmpje van een fan.
EDE - De waterpoloërs van Polar Bears uit Ede stonden al in de finale van de Nederlandse beker, maar vrijdagavond werd die finaleplek hen toch nog ontnomen door ZPB uit Barendrecht. Een van de oorzaken was het amateurfilmpje van een fan.
Polar Bears had eerder deze maand het tweeluik tegen ZPB gewonnen, met 10-9. In de returnwedstrijd werd bij een stand van 12-12 een goal van ZPB onterecht afgekeurd wegens tijdsoverschrijding.
Omdat een ZPB-fan beelden van die treffer had gemaakt, bleek dat ZPB onterecht uitgeschakeld was voor de bekerfinale. 
De beelden van het ten onrechte afgekeurde doelpunt:
Een deel van die wedstrijd werd vrijdagavond opnieuw gespeeld, met een beginstand van 12-10. ZPB won uiteindelijk alsnog met 16-13, genoeg om de Edese waterpoloërs uit de finale te houden.

Onder protest

Polar Bears laat op Facebook weten dat de wedstrijd onder protest gespeeld is. Er is bezwaar aangetekend tegen het overspelen van de wedstrijd. Dat is mogelijk tot tien dagen na de uitspraak om de wedstrijd deels over te laten spelen. Later zal duidelijk worden of dat protest nog gevolgen heeft.
Humor kan de club uit Ede in ieder geval niet ontzegd worden, zo bleek vrijdagavond bij de wedstrijd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!