Nieuws

Hoog bezoek en hart onder de riem voor 'bezetters' gemeentehuis Bronckhorst

HENGELO - De 25 thuiszorgmedewerkers die vrijdag in Hengelo het gemeentehuis bezetten kregen aan het einde van de dag Haags bezoek. SP-leider Emile Roemer kwam de actievoerders een hart onder de riem steken.
De medewerkers hebben het gemeentehuis bezet omdat ze van de wethouder duidelijkheid willen over de toekomst van de thuiszorg in de gemeente. Ze zijn van plan om het hele weekend in het gemeentehuis te blijven.
Roemer zei onder meer: 'Het zijn wederom werknemers uit de Achterhoek die het voortouw nemen in de acties. Er zijn goede oplossingen voorhanden maar er is weer een wethouder die denkt dat hij het wel met stagiaires af kan.' 

Marga Bult komt zingen

Naast Emile Roemer komt er vandaag nog meer bekend bezoek naar Hengelo. De zangeres Marga Bult laat op Twitter weten dat ze de thuiszorg een hart onder de riem steekt. Het optreden staat gepland tussen 19.15 uur en 19.45 uur.

Pas dinsdag meer duidelijkheid

Medewerkers van TSN kunnen met behoud van hun cliënten en arbeidsvoorwaarden aan de slag bij Buurtzorg, dat hen wil overnemen. De medewerkers willen dat Bronckhorst op dit aanbod ingaat, maar de gemeente zegt pas dinsdag meer duidelijkheid te kunnen geven.
De medewerkers zijn bang dat de wethouder naar Amsterdams voorbeeld liever in zee gaat met studenten en leerlingen (in dit geval van het Graafschap College), omdat dit een betaalbaarder en goed model zou zijn.