Nieuws

Posten bij gestolen auto leidt tot achtervolging, botsing en schoten in Nijmegen

De mannen die donderdagavond na een achtervolging in Nijmegen zijn aangehouden, zijn twee mannen van 18 en 22 jaar uit Nijmegen. Ze worden onder meer verdacht van diefstal. © Tom Hessels
NIJMEGEN - De mannen die donderdagavond na een achtervolging in Nijmegen zijn aangehouden, zijn twee mannen van 18 en 22 jaar uit Nijmegen. Ze worden onder meer verdacht van diefstal.
Bij een woninginbraak in Beek dinsdagnacht werden onder meer twee auto's meegenomen. Een van deze auto’s werd donderdagavond aangetroffen in de wijk Grootstal in Nijmegen.

Achtervolging en botsing

De politie besloot in een onopvallende auto te posten bij de gestolen auto. Toen er iemand instapte en wegreed, zetten de agenten samen met een andere onopvallende politieauto de achtervolging in. Tijdens de achtervolging kwam er ook nog een andere auto vóór de gestolen auto rijden. Deze bleek erbij te horen.
Toen er nóg een politiewagen de achtervolging inzette, voelden de verdachten nattigheid en gingen ze er vandoor. Een van de auto's werd gestopt op de Kannunik Boenenstraat. De andere wagen kreeg een lekke band en reed in de Johann Winklerstraat tegen een geparkeerde auto.

Schoten

De man wist na de aanrijding uit zijn auto te springen en vluchtte. Een agent loste daarop enkele waarschuwingsschoten. Uiteindelijk werd de bestuurder aangehouden. De mannen zitten vast voor onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!