Instellingen

Thuiszorgmedewerkers bezetten gemeentehuis Bronckhorst; ze gaan er slapen

HENGELO - Zo'n 25 thuiszorgmedewerkers hebben het gemeentehuis van Bronckhorst bezet. Ze willen van de wethouder duidelijkheid over de toekomst van de thuiszorg in de gemeente.
De medewerkers willen dat de gemeente na het faillissement van TSN in zee gaat met de Stichting Familiehulp, onderdeel van Buurtzorg. Ze hebben gezegd in het gemeentehuis te blijven tot de wethouder het aanbod van Buurtzorg accepteert of met een ander goed voorstel komt.
Wethouder Peppelman heeft de bezetters vanochtend al gesproken, maar zegt nog niks te kunnen toezeggen. Volgens Peppelman gaat het om een collegebesluit en zal er in de vergadering dinsdag meer duidelijkheid komen.

Slaapzakken al neergelegd

Burgemeester Besselink heeft ook nog geprobeerd te bemiddelen, maar zonder resultaat. De thuiszorgmedewerkers hebben inmiddels hun slaapzakken in het gemeentehuis gelegd en zijn niet van plan weg te gaan voordat ze duidelijkheid hebben. De gemeente heeft aangegeven dat ze het weekend mogen blijven. In het gemeentehuis blijven onder meer de lampen aan en gaan de deuren niet op slot.
Volgende week moet duidelijk zijn hoeveel gemeenten ingaan op het aanbod van thuiszorgorganisatie Buurtzorg om de zorgtaken van het failliete TSN over te nemen.
Thuiszorgorganisatie Buurtzorg wil driekwart van het failliete TSN overnemen: 7500 mensen die aan 30.000 mensen zorg moeten verlenen. Het bedrijf deed 137 van de 226 gemeenten waar TSN actief is een aanbod.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!