Nieuws

Fietst Noord-Ierland straks op zijn Beunings?

BEUNINGEN - Beuningen krijgt donderdagochtend hoog bezoek. De minister van transport van Noord-Ierland, Michelle McIlveen, wil weten hoe de snelfietsroutes in de regio zijn aangelegd.
De minister laat zich uitleggen hoe de fietspaden kunnen bijdragen aan veilige schoolroutes. McIlveen heeft bewust de gemeente Beuningen uitgekozen, omdat het gebied waar zij vandaan komt overeenkomsten vertoont met de omgeving van Beuningen en haar 20.000 inwoners.
McIlveen is speciaal geïnteresseerd in de routes die kinderen elke dag naar school fietsen. Zij zal daarom met locoburgemeester Piet de Klein een bezoek brengen aan basisschool De Hoeven die aan de snelfietsroute Beuningen–-Nijmegen ligt.
'Ik ben blij dat ze een bezoek brengt om te kijken hoe veilig en snel die verbinding is. De fietsroutes liggen in voorrangssituaties. Er zijn weinig kruisingen en het zijn brede fietspaden. De Noord-Ierse minister raakte geïnteresseerd door een eerdere presentatie van de provincie in Ierland', zegt Piet de Klein.

Leren van Beuningen

Noord-Ierland is geïnteresseerd in het regionale fietsbeleid in Nederland. De minister wil in de Beuningse regio leren hoe daar regionale routes worden aangelegd en op welke manier de veiligheid van fietspaden is geregeld.
Op die manier wil men in Noord-Ierland bepalen wat de beste manier is om fietsroutes aan te leggen. Als gast bij de provincie Gelderland bezoekt minister McIlveen ook Arnhem en Nijmegen.