Nieuws

Spanning bij Gelderse slagers: wie heeft de beste grillworst van het land?

De grillworst van Keurslager Steltenpool in Hoevelaken
Een spannende dag voor Keurslager De Adelaar in Apeldoorn en Keurslager Steltenpool in Hoevelaken. Vandaag wordt bekend wie de beste grillworst van Nederland maakt.
HOEVELAKEN - Een spannende dag voor Keurslager De Adelaar in Apeldoorn en Keurslager Steltenpool in Hoevelaken. Vandaag wordt bekend wie de beste grillworst van Nederland maakt.
In totaal zijn er tien finalisten. Bij Gerard Steltenpool zit de spanning er goed in. 'Ik heb toch wel iets anders geslapen dan normaal. Ik werd een paar keer wakker en dan denk je eraan', vertelt de keurslager uit Hoevelaken vanochtend op Radio Gelderland.

Echte kruiden

Maar wat is nou eigenlijk het geheim van een goede grillworst? 'Wij gebruiken duurzaam varkensvlees en eenzijdige kruiden. Dat laatste wil zeggen: geen mixen, maar echte kruiden zonder toevoegingen van smaakverbeteraars. En natuurlijk komt er een stukje vakmanschap bij kijken', benadrukt Steltenpool.

Grillworst visitekaartje

De jury noemt de grillworst uit Hoevelaken 'het visitekaartje van de slager'. 'Dat klopt helemaal', lacht Steltenpool. 'De grill staat bij ons de hele dag buiten te draaien. Mensen komen op de geur af.' Zelf is hij ook gek op grillworst. 'Ik weet me wel in te houden, maar 's morgens als de grillworst er net warm uit komt, dan gaat hij geheid op mijn brood. Heerlijk!'

Geen afgunstige blikken

Afgunstige blikken hoeven we vanavond tijdens de finale van de Grote Grillworsttest in Maarssen niet te verwachten, want keurslagers hebben onderling goed contact. 'We delen heel veel, want daar kunnen we allemaal alleen maar beter van worden. Als Arjan van de Kraats (eigenaar van Keurslager De Adelaar in Apeldoorn, red.) nou wint of wij dan is dat sowieso wel heel mooi.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!