Verkeer

Veluwse gemeenten: 'Maximumsnelheid A28 moet omlaag'

De Noord-Veluwse gemeenten gaan nogmaals in Den Haag aan de bel trekken om de maximumsnelheid op de A28 te verlagen naar 100 km/u. Sinds begin deze maand mag er 130 km/u op de weg gereden worden.
ARNHEM - De Noord-Veluwse gemeenten gaan nogmaals in Den Haag aan de bel trekken om de maximumsnelheid op de A28 te verlagen naar 100 km/u. Sinds begin deze maand mag er 130 km/u op de weg gereden worden.
Volgens de gemeenten is het aantal ernstige ongelukken op de weg tussen Zwolle en Amersfoort de afgelopen maanden alleen maar toegenomen. Als voorbeeld noemen de gemeenten ook het dodelijk ongeluk bij Ermelo gisteren. Een 27-jarige vrouw uit Rouveen kwam daarbij om het leven.
De maximumsnelheid moet volgens de gemeenten niet alleen naar beneden vanwege de verkeersveiligheid, maar ook om geluidsoverlast te voorkomen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

'Regio geeft zich niet zomaar gewonnen'

De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten schreven al eerder een brief naar minister Schultz van Haegen. Maar in een gezamenlijk persbericht schrijven de gemeenten dat ze 'zich niet zomaar gewonnen geven'. Ze zijn een gezamenlijke lobby gestart.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!