Nieuws

Zwolle (bij Groenlo) raakt eindelijk rotte kies kwijt

Zwolle, bij Groenlo, raakt eindelijk de rotte kies midden in het dorp kwijt. Het voormalige Wellinkterrein wordt binnenkort, na jaren verpaupering, eindelijk opgeknapt. Mechanisatiebedrijf Wellink ging failliet in 2009.
GROENLO - Zwolle, bij Groenlo, raakt eindelijk de rotte kies midden in het dorp kwijt. Het voormalige Wellinkterrein wordt binnenkort, na jaren verpaupering, eindelijk opgeknapt. Mechanisatiebedrijf Wellink ging failliet in 2009.
Op het terrein is al jaren woningbouw gepland. Maar nadat verschillende ontwikkelaars failliet gingen of afhaakten bleven alleen de resten van de fundering achter.

Snel beginnen met opruimen

Vastgoed Rouwmaat Groenlo gaat de ontwikkeling van het terrein nu overnemen. Al op korte termijn kan de grond gesaneerd worden. Eind vorig jaar ging de gemeenteraad van Oost Gelre al akkoord met het beschikbaar stellen van 125.000 euro. Maar er was geen ontwikkelaar die het terrein wilde opknappen. Wethouder Van Uem van Oost Gelre is blij met het resultaat. 'Wij sluiten daarmee aan bij de grote wens van Zwolle om deze rotte kies in het dorp weg te halen'.

Verpaupering tegengaan met sloopwet

De plek is een doorn in het oog van de Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland, DKK. De vereniging is bezig met een lobby richting Den Haag. Ze wil graag dat er in de wet geregeld wordt dat een pand, dat op termijn herontwikkeld wordt, direct gesloopt wordt. 'Dan krijg je niet de verpaupering in de dorpen die je nu wel ziet, zoals in Zwolle', aldus Peter van Heek van DKK. De vereniging wil dat er na het slopen bijvoorbeeld een stadstuin of een moestuin op de plek komt. Als de ontwikkelaar dan daadwerkelijk kan beginnen met bouwen, verdwijnen die weer. 'Dit betekent in ieder geval dat het er mooi uit blijft zien'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!