Nieuws

Parzyszek terug bij De Graafschap: 'dit is thuiskomen voor mij'

Piotr Parzyszek komt per direct De Graafschap versterken. De voetballer, geboren in Polen en opgegroeid in Arnhem, was in het verleden al zeer succesvol bij de club uit Doetinchem. Maandag wordt de centrumspits medisch gekeurd.
DOETINCHEM - Piotr Parzyszek komt per direct De Graafschap versterken. De voetballer, geboren in Polen en opgegroeid in Arnhem, was in het verleden al zeer succesvol bij de club uit Doetinchem. Maandag wordt de centrumspits medisch gekeurd.
Parzyszek tekent een contract tot het einde van het seizoen, met een optie vanuit De Graafschap voor nog een seizoen. De 22-jarige aanvaller liet onlangs zijn contract ontbinden bij de Engelse club Charlton Athletic. Daardoor kon De Graafschap de spits met onmiddelijke ingang aantrekken. Het is de bedoeling dat Parzyszek op 21 februari thuis tegen Vitesse zijn rentree kan maken.

Mooiste club

De voormalig Pools international, die in zijn jeugd nog bij Vitesse speelde, is dolgelukkig met zijn terugkeer op De Vijverberg. 'De Graafschap is voor mij thuiskomen. Ik heb hier gevormd en als voetballer gebracht. Met de supporters ben ik sterk verbonden geraakt. Voor mij is De Graafschap echt de mooiste club van Nederland', jubelt de spits van wie veel wordt verwacht de komende maanden.
Zijn transfer in 2012 naar Charlton Athletic met daarna twee verhuurperiodes aan het Deense Randers FC en het Belgische Sint Truiden, waren niet erg succesvol. 'Dat doet je als mens allemaal weinig plezier. Hoewel ik vorig seizoen nog wel 12 keer heb gescoord voor Sint Truiden', zegt Parzyszek. 'Voor mij is het nu vooral belangrijk mezelf terug te vinden. Ik wil me weer verder kunnen ontwikkelen. En is er natuurlijk maar één doel. Dat is De Graafschap in de eredivisie houden.' 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!