Nieuws

Muggenkenner Wageningen naar Suriname voor onderzoek zikavirus

WAGENINGEN - Muggendeskundige Sander Koenraadt van de Wageningen Universiteit stapt maandag in het vliegtuig naar Suriname om daar onderzoek te doen naar het zikavirus.
De entomoloog gaat samen met collega's van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Alle deskundigen willen maar al te graag onderzoek doen om te achterhalen welke mug het gevreesde zikavirus overbrengt.
Koenraadt: 'Er is eigenlijk nog geen gedegen onderzoek naar het zikavirus gedaan. Dit doen, is voor een wetenschapper natuurlijk heel leuk. Het is iets nieuws, iets onbekends. Alhoewel het ook wel dubbel is natuurlijk met al de verontrustende berichten. Ik wil dit onderzoek wel heel graag doen, heb nu daarom zelf een ticket gekocht en met collega's overlegd dat ik zo snel naar Suriname kan'.

Niet bang

Koenraadt woonde eerder langere tijd in Thailand. Daar onderzocht hij hoe de knokkelkoorts wordt overgedragen door muggen. Hij weet hoe hij zich moet voorbereiden op een gebied met muggen: 'Naast allerlei onderzoeksmaterialen, neem ik ook een klamboe en muggenwerende middelen mee. Op zich ben ik niet bang voor het zikavirus. Als je het zelf krijgt, is het vrij mild maar de Wereld Gezondheids Organisatie heeft het niet voor niets tot crisis uitgeroepen'.
De wetenschappers gaan naar Suriname omdat ook daar het probleem van de zikamug speelt. Vrijdag komt Koenraadt terug.
ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!