Politie

Dvd's met terroristische aanslagen bezorgd in Winterswijk

WINTERSWIJK - In een flat aan de Europalaan in Winterswijk zijn tot twee keer toe dvd's in brievenbussen gedaan met daarop beelden van terroristische aanslagen.
De dvd's werden begin januari en deze week bezorgd. Er zat geen brief of boodschap bij. De afzender is onbekend. Volgens de politie is er geen sprake van een strafbaar feit of een concrete bedreiging. 'Maar het zou voor onrust kunnen zorgen', zegt een politiewoordvoerder.

'Waarom doe je dit?'

Daarom is de politie wel op zoek naar de afzender. 'Om hem te vragen 'waarom doe je dit en besef je wat dit teweeg brengt'', aldus de woordvoerder. Volgens hem zijn er overigens nog geen signalen dat de dvd's tot onrust hebben geleid.

'Dacht aan leuk grapje'

Een bewoonster van de flat vertelt dat ze ongeveer drie weken geleden een dvd ontving. 'Ik wilde kijken naar de post en toen zag ik een losse dvd. Er zat niet eens een hoesje bij. Ik dacht 'leuk grapje'. Mijn vriend kwam op het idee om de dvd met een handschooen eruit te halen voor vingerafdrukken.'

'Daar schrok ik van'

'Nadat ik de beelden had bekeken ben ik een klein beetje geschrokken. Ik blijf er redelijk nuchter onder. Maar ik word er niet bang van', aldus de bewoonster. Dat veranderde enigszins toen afgelopen weer dvd's werden bezorgd, onder meer bij een buurvrouw van haar. 'Daar keek ik wel van op, want ik had het achter me gelaten. Daar schrok ik wel een beetje van, maar ik ga gewoon door met dingen waarmee ik bezig ben.'