Bureau GLD

Bureau GLD 03 februari 2016

ARNHEM - In deze uitzending een overval in Lochem, pinpasdiefstal Doorwerth, diefstal Velp, inbraak Voorst en een in Nunspeet. Genoeg zaken die opgelost moeten worden.

Tips

Er wordt veel gereageerd op de mishandeling in de bus tussen Vaassen en Apeldoorn. Maar de verdachte is nog niet gepakt. Heb jij informatie maar ken je de dader dan kun je anoniem informatie doorgeven via 0800-7000.

Ook de actie rondom de relschoppers in Geldermalsen werpt ook z'n vruchten af. Inmiddels staan er nog enkele herkenbaar op de site politie.nl.

Woningoverval Lochem

In de nacht van vrijdag 31 op zaterdag 30 januari wordt een vrouw van 50 in een appartement aan de Blauwe Torenstraat in Lochem overvallen. Rond twee uur die nacht schrikt ze wakker en staan er twee onbekende daders in haar kamer die geld eisen. Er ontstaat een worsteling met de daders. De vrouw raakt lichtgewond, onder meer aan haar hoofd. Ook gilde ze hard, waarna de daders er vandoor gingen, via het balkon, zonder buit.
Siganelement van de daders
- droegen beide donkere kleding
- hadden hun gezichten bedekt.
Man 1
- ongeveer 1.85m lang
- heeft een slank postuur
- en volgens de vrouw opvallend lange benen.
 - Ze schatte hem op ongeveer 20 jaar oud.
Man 2
-  is een stuk kleiner
- vermoedelijk ook jonger.
- Deze jongen of man schatte de vrouw niet ouder dan 18
- hij is klein van stuk; ongeveer 1.60m, met een slank postuur.

Pinpasdiefstal Doorwerth

Een vrouw van 86 uit Doorwerth wordt bestolen van haar portemonnee. Dat gebeurt op 12 november vorig jaar. Het slachtoffer pint die dag bij de Rabobank in winkelcentrum de Weerd in Doorwerth. Daarna doet ze nog wat boodschappen. Als ze haar boodschappen bij haar auto wil zetten wordt ze aangesproken door een man en een vrouw die haar naar een bejaardentehuis in de buurt vragen. Kennelijk is de vrouw daardoor afgeleid en ziet het duo haar bankpas te ontfrutselen.
Pinnen met gestolen pinpas
De uren na de diefstal wordt haar pas gebruikt in Arnhem en in een hotel in Nuland.
Beiden zijn naar schatting tussen de 20 en 25 jaar oud, de een is
- een blanke man
- normaal postuur
- Hij droeg een donkerklerige pet op met een Nike embleem
- en een donker vest met ook een Nike logo
- een blauwgrijze broek
- hij heeft een kort geschoren baardje
de andere man is eveneens blank
- heeft een normaal tot smal postuur
- donker haar wat bovenop wat langer is dan de zijkanten
- hij draagt een donker jack met ritssluitingen en
- een lichte broek.
Een uur of drie na de diefstal wordt het slachtoffer door de bank gewaarschuwd dat er ongebruikelijk veel geld is opgenomen met haar bankpas. Pas dan ontdekt het slachtoffer dat ze haar bankpas kwijt is.

Even weg en het huis is een puinhoop

Een vrouw uit Voorst is 's middags, 28 oktober een paar uur van huis. De vrouw woont aan de Kervelstraat in Voorts. Als ze terugkomt, is haar huis doorzocht door vreemden. De achterdeur staat open. Binnen is 't een en ander overhoop gehaald. De dader of daders gaan ervandoor met de handtas van de vrouw. Daarin zat onder meer haar bankpas.
Deze vrouw gebruikt die pinpas

Inbraak Nunspeet

Op 23 oktober wordt in Nunspeet ingebroken bij een huis aan de George Breitnerstraat. Merkwaardig genoeg weten de daders ongestoord langs de hond te komen die nog in huis ligt. Vervolgens gaan ze er met een complete kluis vandoor waar onder meer creditcards in zitten. Andere waardevolle goederen worden ongemoeid gelaten. In Vleuten worden transacties gedaan met de creditcards en we hebben weer beelden waar de daders op staan.
Deze jongemannen gebruiken de gestolen pasjes.