Nieuws

Veel ongelukken én daardoor ook files op de weg in Gelderland

Veel automobilisten staan of stonden maandagmiddag op de Gelderse snelwegen vast door meerdere ongelukken in onze provincie. Rond 18.15 uur waren de meeste files verleden tijd. © @jesperstoffelen
ARNHEM - Veel automobilisten staan of stonden maandagmiddag op de Gelderse snelwegen vast door meerdere ongelukken in onze provincie. Rond 18.15 uur waren de meeste files verleden tijd.
Zo botsten op de Andrej Sacharovbrug in Arnhem vier auto's op elkaar. Daardoor stond er op de N325 richting knooppunt Velperbroek maar liefst zes kilometer file. Aan de andere kant van de weg ontstond ook een kijkersfile. De weg was rond 18.00 uur weer vrij.
Ook op de A28 tussen Epe en Wezep was een ongeluk. Ook daar waren er vier auto's bij betrokken. De file richting Zwolle neemt af. En daarnaast waren automobilisten ook op de A1 de pineut. Tussen Hoevelaken en Voorthuizen stond het verkeer stil na een ongeval.

Harde wind

In Gelderland waaide het ook nog wel hard maandagmiddag. Daardoor gingen enkele bomen om tussen Ede en Barneveld en moest er op de A30 bij Ede-Noord ook een rijstrook dicht. Daardoor ontstond 5 kilometer file.