Nieuws

'Studentengluurder' Nijmegen voor rechter wegens aanranding, afpersing en gijzeling

Kas van R. tijdens de rechtszaak. Illustratie: Aloys Oosterwijk
'De gluurder van Nijmegen'. Zo wordt de 39-jarige verdachte genoemd, die dinsdag voor de rechtbank in Arnhem moet verschijnen. Maar de feiten waar hij terecht voor moet staan, gaan veel verder dan gluren.
ARNHEM - 'De gluurder van Nijmegen'. Zo wordt de 39-jarige verdachte genoemd, die dinsdag voor de rechtbank in Arnhem moet verschijnen. Maar de feiten waar hij terecht voor moet staan, gaan veel verder dan gluren.
Zo wordt hij verdacht van onder meer afpersing, aanrandingen en vrijheidsberoving. De man zou al meerdere jaren studentes in Nijmegen en omgeving hebben begluurd en een groot aantal slachtoffers hebben gemaakt.
Op gluren staat slechts een geldboete, maar voor de feiten waar de man nu van wordt verdacht, zit hij al langere tijd vast. Hij zou de vrouwen, die hij heeft aangerand, hebben bedreigd met een pistool of een ander hard voorwerp. De man is al eerder veroordeeld voor zedendelicten.

Verslaggever Ton Arbouw twittert vandaag vanuit de rechtbank:

De Nijmegenaar ontkent

De 39-jarige verdachte ontkent dat hij de Nijmeegse gluurder is. Zijn stem werd bij een confrontatie niet herkend door de slachtoffers. Ook heeft zijn advocaat eerder gezegd dat zijn cliënt bij meerdere aanrandingen in Nijmegen een enkelband met GPS droeg en aantoonbaar niet in de buurt was.

'Bekentenis bij undercoveragent'

Bij eerdere zittingen van de rechtbank werd duidelijk dat de verdachte in contact is gekomen met een undercoveragent. In gesprekken met deze agent zou hij hebben gezegd dat zijn slachtoffers hem nooit zouden herkennen, omdat hij ze van achteren benaderde. De advocaat blijft erbij dat zijn cliënt het niet gedaan heeft en zegt dat de slachtoffers hem daarom niet herkennen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!