Instellingen

Emoties lopen hoog op na kerkdienst Velddriel

Bezoekster van de mis
Bezoekster van de mis
De kerk die na de oorlog door Velddrielers is gebouwd
De kerk die na de oorlog door Velddrielers is gebouwd
De hostie wordt in ontvangst genomen
De hostie wordt in ontvangst genomen
Oud-pastoor Jo Verhoeven moet zijn woning uit
Oud-pastoor Jo Verhoeven moet zijn woning uit
VELDDRIEL - De emoties liepen hoog op zondag na de mis in de De Heilige Martinuskerk in Velddriel. De kerk zat vol met boze en teleurgestelde parochianen. Deze week kreeg de trouwe kerkgemeenschap te horen dat hun kerk en die in Alem te koop is gezet.
 'Onze ouders hebben met hun eigen handen na de oorlog deze kerk gebouwd en betaald. En nu zou dat zomaar verkocht worden? Dat kan toch niet? Dit gebouw hoort bij ons!', aldus Paul Verhoeven. Hij was één van de parochianen die na afloop van de mis bijeen kwamen in de parochie.
Dit betekent namelijk dat van de zeven parochies in de Bommelerwaard weer meer kerken gesloten worden. De kerk in Hedel gaat dicht, in Rossum wordt de kerk op 13 februari gesloten en nu volgen dus ook Alem en Velddriel. 

Hoogste kerkbezoek

Gepensioneerd pastoor Jo Verhoeven woont in de pastorie bij de Heilige Martinuskerk in Velddriel: 'Ik ben geboren en getogen in Velddriel, mijn hele familie woont ook hier. Daarom ben ik er na mijn pensioen ook weer komen wonen. Wat ik niet begrijp is dat juist deze kerk dicht moet. Nog niet zo heel lang geleden bleek dat wij juist het grootst aantal kerkbezoekers in de regio hebben. Gemiddeld tussen de 17 en de 18 procent, terwijl het gemiddelde in de Bommelerwaard zeven procent is! Ook heeft deze gemeenschap zelf veel geld gestoken in deze kerk.'

Stichting om gebouw te behouden

De vrijwilligers in de parochie vinden het dan ook onverteerbaar dat de Heilige Martinuskerk te koop staat. Daarom is een stichting in het leven geroepen die de kerk voor Velddriel moet behouden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!