Ede

Twee tunnels van samen 1800 ton onder treinspoor in Ede geschoven

EDE - Twee tunnels werden zaterdagavond onder het treinspoor in Ede op hun plek geschoven. De ene weegt 1000 ton, de andere 800. Volgens ProRail bereikten de werkzaamheden in de spoorzone zo een spectaculair hoogtepunt. Het treinverkeer bij Ede ligt dit weekend stil.
Er wordt het hele weekend dag en nacht gewerkt, zodat het treinverkeer bij Ede maandag weer kan worden hervat. Het schuiven van de tunnels startte rond 19.00 uur.
Al vanaf vorige zomer wordt er gebouwd aan de twee tunnels. Eén komt aan de Hakselseweg voor auto's, de ander komt aan de Kerkweg voor fietsers en voetgangers.
Dit weekend worden de treinrails weggehaald en de grond weggegraven. Daarna wordt het dak van de nieuwe tunnel aan de Hakselseweg en een stuk tunnel aan de Kerkweg onder het spoor geschoven. Vervolgens worden de treinrails weer op hun plaats gelegd en komen er geluidsschermen ter hoogte van de Keesomstraat.
Twee tunnels van 1800 ton onder het treinspoor in Ede geschoven:

Het werk is goed te volgen

De werkzaamheden zijn goed te volgen vanaf de Verlengde Blokkenweg in Ede of via de webcam op kijkopdebouw.nl.
Verslaggever Arjan Hoefakker nam een kijkje:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!