Bureau GLD

Bureau GLD 27 januari 2016

ARNHEM - In deze uitzending laffe diefstal Arnhem, relschoppers Geldermalsen, agressie in bus Apeldoorn, gewapende overval Tiel.
Goede resultaten na de uitzending van 20 januari. Een jongeman van 22 herkende zichzelf van de beelden en stapte de volgende dag naar de politie. Hij werd gezocht voor het stelen van een portemonnee en het pinnen met de gestolen pinpas. 
Het bericht over de straatrover in Velp is via Facebook honderden keren gedeeld, maar de verdachten is nog niet gevonden, blijf meedenken!

Foto's Geldermalsen

Veel verdachten die gezocht worden door de politie in verband met de rellen in Geldermalsen op 16 december 2015 hebben zich inmiddels gemeld bij de politie. Voor de foto's van mannen die zich nog niet gemeld hebben kun je hier klikken.

Diefstal bij 93-jarige vrouw Arnhem

Op vrijdagochtend 4 december wacht een vrouw  van 93 op haar rollator totdat ze geholpen wordt bij de Eye Wish opticiën aan de Jansstraat in Arnhem. Terwijl ze bezig is wordt op datzelfde moment gerommeld in haar tas door een van de vrouwen. Korte tijd later merkt de vrouw dat haar portemonnee weg is.
Signalement van de vrouwen. Ze zijn lichtgetint, tussen de 20 en 25 jaar oud, hebben donker haar en zijn rond de 1.70m lang.
Hetzelfde duo reist die dag door naar Zwolle waar iets soortgelijks gebeurt met een vrouw van 74. Wie herkent deze vrouwen?

Gewapende overval Tiel

Op 21 januari 2016 wordt cafetaria de Rode Haan in Tiel overvallen. De cafetaria zit aan de Hoveniersweg. Die donderdag komt rond 8 uur een nog onbekende man de zaak binnen. Onder bedreiging van een wapen eist hij geld, hij vertrekt uiteindelijk via de Voor de Kijkuit in de richting de Amstelhoek.

Signalement

Man
- ongeveer 1.70 m lang
- Donkerkleurige trui met lange mouwen
- lichtgetint persoon met vermoedelijk Noord-Afrikaans of Zuid-Europees uiterlijk
- Baardje van enkele dagen maar wel verzorgd 
- Ingevallen wangen
- Joggingbroek 
- Bordeauxrode capuchon

Geweld in de bus buschauffeur

Op zaterdag 19 september stapt een boze klant in Vaassen in bus 202 naar Apeldoorn. Hij gaat direct tekeer tegen de chauffeur waarom hij te laat zou zijn. De chauffeur roept de hulp in van de dienst Service en Controle. Op het Marktplein in Apeldoorn wacht deze medewerker in. De man wil er vandoor, haalt uit naar de servicemedewerker en stompt hem in de maagstreek. Vervolgens loopt hij naar achteren opent de noodvergrendeling en trapt een van de deuren open, waarna hij er vandoor gaat.

Signalement

Het is een man met een donkere huidskleur, volgens het slachtoffer een Moluks uiterlijk.
20 a 25 jaar oud
1.70 a 1.75 groot 
Normaal postuur
Tattoo in de nek.
Hij droeg een pet.

Tips

Informatie over een van de zaken, bel dan met de politie via 0800-6070. Wel tippen maar niet zeggen wie je bent, bel dan anoniem 0800-7000.