Gezondheid

Duizenden donoren bij stamcelbank Nijmegen na actie voor 4-jarige Bade

NIJMEGEN - Het aangrijpende verhaal van een 4-jarig meisje uit Barendrecht zorgt voor extreme drukte bij de stamceldonorbank in Nijmegen. De ernstig zieke Bade is op zoek naar een stamceldonor omdat haar naaste familie niet geschikt is.
Na een oproep via sociale media melden mensen zich in Nijmegen massaal aan als donor.
Het is zo druk dat er extra studenten zijn ingezet om de aanmeldingen te verwerken, zegt Margot van den Akker van de Stichting Stamceldonorbank Europdonor Nijmegen.
Bade, van Turkse komaf, heeft een zeldzame vorm van leukemie. Traditionele behandeling slaat niet aan. Nadat onder meer de website Dutchturks.nl aandacht besteedde aan het zieke meisje meldden zich veel Turken als donor aan.

Alleen aanmelden voor Bade kan niet

Van den Akker is blij met de vele aanmeldingen. 'Ja, we zitten te schreeuwen om niet-westerse donoren. Maar sommigen denken er niet goed over na voor ze zich opgeven of willen alleen voor Bade. Dat laatste kan niet.' Of er een geschikte donor voor Bade tussenzit, is nog niet bekend.
Radiopresentatrice Corine van Dijk in gesprek met Margot van den Akker:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!