Nieuws

Van Lego kun je alles maken, dus ook de Zwarte Cross

Getuige het feit dat het weekend van de Zwarte Cross van komende zomer al is uitverkocht, heeft het evenement veel fans. Maar of die allemaal zo vaardig zijn met Lego als Max Zwiers uit het Drentse De Groeve valt te betwijfelen.
LICHTENVOORDE - Getuige het feit dat het weekend van de Zwarte Cross van komende zomer al is uitverkocht, heeft het evenement veel fans. Maar of die allemaal zo vaardig zijn met Lego als Max Zwiers uit het Drentse De Groeve valt te betwijfelen.
De 11-jarige Max komt sinds twee jaar met zijn ouders mee naar de Zwarte Cross in Lichtenvoorde en om thuis te kunnen blijven genieten van het evenement heeft hij een deel van het festivalterrein nagebouwd met talloze plastic blokjes. Het klapstuk is een motor boven het hoofdpodium.
De organisator van de Zwarte Cross, De Feestfabriek, kreeg foto's van het tafereel opgestuurd en zette die op zijn Facebookpagina. Daar wordt enthousiast gereageerd op zijn prestatie. Zo wordt er gesuggereerd dat Max gratis entree voor het leven krijgt. Een ander vraagt zich af wanneer het Lego-pakket Zwarte Cross op de markt komt en verbaast zich over het schone toilet in Max zijn verzameling.
Max en zijn ouders hebben als dank voor de foto's en het enthousiasme gratis kaarten voor het festival deze zomer gekregen. Maar de organisatie hoopt niet dat de rest van de Zwarte Cross-fans ook met Lego in de weer gaan, want dan gaat het festival in Lichtenvoorde failliet, aldus Pieter Holkenborg van De Feestfabriek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!