Asielzoekers

Bijna gehele raad Ede achter besluit Van der Knaap

Burgemeester Cees van der Knaap
Bijna de gehele gemeenteraad van Ede steunt in een brief het besluit van burgemeester Cees van der Knaap om de inloopavond over mogelijke azc-locaties af te blazen. Alleen de partij Burgerbelangen, die tegen asielopvang is, heeft de brief niet ondertekend.
EDE - Bijna de gehele gemeenteraad van Ede steunt in een brief het besluit van burgemeester Cees van der Knaap om de inloopavond over mogelijke azc-locaties af te blazen. Alleen de partij Burgerbelangen, die tegen asielopvang is, heeft de brief niet ondertekend.
Van der Knaap heeft een informatiebijeenkomst voor donderdag geschrapt, omdat gemeente en politie signalen binnenkregen dat de veiligheid in het geding is. De gemeente gaat zulke bijeenkomsten niet meer organiseren en zoekt naar een andere manier om met goedwillende inwoners te kunnen praten.
SGP, CDA, ChristenUnie, GemeenteBelangen, D66, VVD, PvdA en GroenLinks/PE benadrukken dat ze nog steeds willen dat er in Ede vluchtelingen worden opgevangen. Ze hopen net als Van der Knaap op meer geld van het Rijk voor kleinschalige opvang.
ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!