Nieuws

Nationale warmetrui komt dit jaar uit Arnhem

ARNHEM - De nationale warmetrui voor de nationale warmetruiendag is dit jaar ontworpen door een Arnhemse. Het ontwerp van Carolien Evers is geïnspireerd op bijen en wordt gebreid met de bijencelsteek. 'Dat is een dubbel gelaagde steek, dus die zorgt voor nog veel meer warmte-isolatie. Als je hem draagt, scheelt dat zeker 4 graden. Als je binnen zit en je bent iemand die het normaal op 21 graden stookt dan kun je hem gerust op 17 graden zetten '

Iedereen de kachel lager

Warmetruiendag wordt georganiseerd door Greenchoice is dit jaar op 5 februari. De dag wordt al 10 jaar georganiseerd als bewustwordingsdag tegen de opwarming van de aarde. Het idee is dat iedereen in Nederland op deze dag de kachel thuis een paar graden lager kan zetten door een warme trui te dragen. Elke graad dat de verwarming lager staat, levert volgens Greenchoice 6% energiewinst op en dus 6% minder CO2.
De nationale warmetrui is onderdeel van de campagne tegen de klimaatsverandering. Iedereen die mee wil doen kan het breipatroon voor de trui downloaden op: www.warmetruiendag.nl/brei-mee. Er is een ontwerp voor vrouwen en voor mannen.

Allemaal aan het breien!

In 2015 deden 200.000 mensen mee aan Nationale Warmetruiendag. Carolien Evers hoopt ook dit jaar op veel deelnemers: 'Doe die kachel wat lager en ga gewoon allemaal aan het breien,' aldus Carolien.