Nieuws

Rook en confetti bij opening brandweerkazerne Arnhem

ARNHEM - Met sirenes, rook en confetti is vanmiddag de nieuwe brandweerkazerne in Arnhem geopend.
Het pand is al enkele maanden in gebruik maar vandaag was de officiële openingshandeling. Die werd verricht door burgemeester Kaiser van Arnhem en wethouder Elfrink.
Bij de opening had Kaiser nog een belangrijke boodschap: 'Ik hoop dat iedere brandweerman of -vrouw die uitrukt, ook weer veilig hier terug kan komen'.
Ook oud-burgemeester Pauline Krikke was aanwezig bij de openingshandeling. De eerste plannen voor de nieuwe kazerne dateren uit haar ambtstermijn.

Renoveren oude pand te duur

De oude kazerne stamde uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Omdat het pand niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd, werd besloten de brandweerpost te vervangen voor nieuwbouw.
De brandweertaken voor de regio Arnhem en Westervoort worden met name uitgevoerd vanuit de hoofdkazerne aan de Rietgrachtstraat. Er staan brandweervoertuigen voor de uitruk in Arnhem en Westervoort, maar ook voertuigen en materieel dat regionaal ingezet kan worden. Daarnaast is er een ambulancestandplaats op het terrein.

Buurt welkom

Vanavond mag de buurt een kijkje nemen in de nieuwe brandweerkazerne die 24 uur per dag wordt bemand.
Foto: Lindsey Elsendoorn
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!