Nieuws

Kijkers TV Gelderland blijven lang hangen

Regieruimte van Omroep Gelderland
Naar Omroep Gelderland en RTV Oost wordt dagelijks het langst gekeken van alle regionale televisiezenders. Dat blijkt uit de laatste meting van Motivaction in het najaar van 2015.
ARNHEM - Naar Omroep Gelderland en RTV Oost wordt dagelijks het langst gekeken van alle regionale televisiezenders. Dat blijkt uit de laatste meting van Motivaction in het najaar van 2015.
TV Oost scoort volgens het marktonderzoeksbureau het best. Daar wordt dagelijks 37 minuten naar gekeken. TV Gelderland volgt daarna met 36 minuten.
Het dagbereik van TV Gelderland is volgens Motivaction 20%, een flinke stijging ten opzichte van eerdere metingen. Wekelijks kijken er 677.000 mensen. Alleen Omroep Brabant (963.000) en RTV Noord-Holland (804.000) deden het in het najaar van 2015 beter.

Radio Gelderland scoort ook goed

Ook Radio Gelderland scoorde eind vorig jaar goed met een dagbereik van 11% en 314.000 luisteraars per week. Ook hier laat het onderzoek een stijging zien ten opzichte van vorige metingen.
Op Radio Noord na, wordt er naar Radio Gelderland dagelijks het langst geluisterd: 125 minuten. In onze provincie staat Radio Gelderland op de tweede plek in de lijst van best beluisterde radiostations. De meeste mensen stemmen af op QMusic.