Beuningen

Leden No Surrender horen vier tot acht jaar eisen voor ontvoeren schoonzus wietteler Dodewaard

ARNHEM - Tegen vier mannen, van wie drie leden van de motorclub No Surrender, is dinsdag vier tot acht jaar censtraf geëist voor twee ontvoeringen.
Een 40-jarige uit Nijmegen wordt door justitie gezien als opdrachtgever van de ontvoeringen in het Nijmeegse Waterkwartier. Die vonden plaats in oktober en november 2014. Tegen hem is zes jaar cel geëist.
De man was 'prospect', aspirant-lid van de motorclub. Hij ontkent dat hij het brein achter de ontvoeringen is. De man zegt dat hij bij No Surrender ging omdat hij al lange tijd problemen had met zijn familie en dan met name zijn broer, die onlangs in hoger beroep is veroordeeld voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij in Dodewaard.
Tegen een 30-jarige man uit Lent, die Road Captain was, is zeven jaar geëist. Een 21-jarige man uit Groesbeek hoorde acht jaar cel eisen en een 31-jarige Nijmegenaar vier jaar.

22.000 stekjes

In de hennepkwekerij in Dodewaard stonden zo'n 22.000 stekjes en ongeveer 280 moederplanten, met een straatwaarde van 1 miljoen euro. Drie dagen na de inval werd een vrouw, een schoonzus van de hennepkweker, door gemaskerde mannen bij een bushalte in een auto getrokken.
Onder dwang van een wapen werd ze meegenomen naar haar huis en moest ze haar zus bellen. De mannen zeiden dat ze op zoek waren naar geld, zo'n 4 miljoen. Omdat de vrouw kans zag de politie te bellen, gingen ze er vandoor.

Bedreigd met machete

Een week later probeerden ze het nog een keer. Toen werd een man aan de Lijnbaanstraat in het Nijmeegse Waterkwartier gegijzeld. Hij moest mee in de auto onder dreiging van een machete en werd bij winkelcentrum Zwanenveld uit de auto gelaten.
De Nijmegenaar werd bij een grote politie-actie in Nijmegen, Lent, Beuningen en Groesbeek in januari opgepakt. Eén verdachte, een 36-jarige man uit Oldenzaal die in juni is opgepakt in Zevenaar, is kort na zijn aanhouding al door de raadkamer vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in deze zaak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!